Betala ut lön med Bokio Företagskonto

Med Bokio Företagskonto kan du betala ut lön till dina anställda direkt i Bokio. Börja med att gå in på Löner under Personal och löner i vänstermenyn. Klicka på Ny lönekörning för att skapa månadens löner.

Klicka på Ny lönekörning för att skapa lön

Välj det datum du vill att lönerna ska utbetalas. Välj också betalningsmetod. Vill du använda ditt Bokio Företagskonto så klickar du i det. Gå vidare genom att klicka på Spara.

Välj Bokio Företagskonto som betalningsmetod

Skapa lönespecifikationer som vanligt genom att klicka på Lägg till lön. Läs mer i den här guiden om hur du skapar löner.

Lägg till lön på månadens lönekörning

När du har lagt till samtliga löner du vill ha med i lönekörningen klickar du på Klarmarkera löner. För att nu gå vidare och betala ut lönerna med Bokio Företagskonto, klickar du på Lägg till betalning.

Klicka på Lägg till betalning när du är klar med lönerna

Kontrollera att uppgifterna stämmer och gå sedan vidare genom att klicka på Lägg till betalning.

Kontrollera uppgifterna och klicka på Lägg till betalning

Nu är betalningen redo att signeras på sidan Betalningar som du hittar under Bank i vänstermenyn. För att signera kan du klicka på redigera-ikonen på betalningen och välja Signera och betala. Du kan också välja detta högst upp på sidan.

Under Bank hittar du betalningar och löneraden som ligger redo att signeras

Granska detaljerna för att försäkra dig om att uppgifterna för betalningen är korrekta. Om något inte stämmer så kan du gå tillbaka och avbryta betalningen. Betala ut lönerna genom att klicka på Signera och betala. Nu får du signera med BankID. Betalningen kommer att schemaläggas till datumet som valdes när du skapade lönekörningen. 

Signera och betala lönen