Aktivera Bokio Företagskonto

Med Bokio Företagskonto får du ett företagskonto inne i Bokio istället för ett separat bankkonto på en bank. Du kan du genomföra transaktioner såsom att betala fakturor eller lön, direkt i Bokio. Dessutom kopplas ett Mastercard betalkort till företagskontot och i Bokio görs automatisk avprickning av fakturor.

För att skaffa Bokio Företagskonto klickar du dig in på Bank i vänstermenyn. Här kan du läsa allt om hur vår banktjänst fungerar och vad som ingår.

Just nu går det enbart att vara en användare av Bokio Företagskonto. Därför är det viktigt att den användare som vill använda tjänsten, även aktiverar den. För att aktivera tjänsten, fyll i ditt personnummer och signera med BankID.

Välj plan Gratis, Balans eller Business

Du kan också gå in under Tilläggstjänster i menyn för att läsa mer om de olika prisplanerna Gratis, Balans och Business.

Bokio Företagskonto under Tilläggstjänster i menyn

När du har valt prisplan och fyllt i ditt personnummer, kommer du i nästa steg få granska uppgifterna för dig som har signerat. För att gå vidare till nästa steg, klicka på Fortsätt.

Nu är det dags att bekräfta avtalet för Bokio Företagskonto och signera! Ladda ner avtalet och läs igenom noga. Signera därefter med BankID.

Här bekräftar du även att du, genom att aktivera tjänsten, även kommer behöva logga in med BankID framöver då du använder Bokio.

När du har signerat med BankID får du en bekräftelse och kan sedan gå vidare till sista steget av aktiveringen.

Här får du besvara några kontrollfrågor om dig och din verksamhet. Beroende på dina svar kan vi komma kontakta dig för ytterligare information innan tjänsten aktiveras. Vi ser till att meddela dig om detta skulle behövas.

Besvara samtliga frågor och avsluta aktiveringen genom att klicka på Fortsätt.

Status på Bokio Företagskonto kommer vara "Behandlar ditt konto" fram tills dess att det är aktiverat. Detta sker automatiskt, såvida vi inte behöver någon ytterligare information. Om vi behöver kontakta dig så görs det via e-post.

Status Behandlar ditt konto för Bokio Företagskonto

Vad händer nu?

På sidan för Bank och skattekonton kommer du kunna se status för ditt Bokio Företagskonto. Så fort processen är färdig, kommer ditt bankgironummer dyka upp på den här sidan och status för Bokio Företagskonto ändras till "Klar att koppla".

När Bokio Företagskonto är aktiverat och du har fått ditt bankgironummer är nästa steg att koppla kontot till ett betalkonto (bokföringskonto) i Bokio.

Varför ska jag koppla till ett bokföringskonto?

Att koppla Bokio Företagskonto till ett bokföringskonto är det sista steget för att aktivera tjänsten. Varje bank- och betalkonto du använder i ditt företag, måste bokföras på separata bokföringskonton.