Vad händer med mitt nuvarande företagskonto (gamla Bokio Företagskonto) om jag inte uppgraderar?

Den 1 augusti informerades användare som har gamla Bokio Företagskonto om att företagskontot upphör att gälla. Beroende på om du redan har en påbörjad ansökan, om du har fått avslag eller inte påbörjat uppgraderingen så ser det lite olika ut hur ditt Bokio Företagskonto fungerar efter den 1 september. Information har skickats ut per mejl om vad som gäller för just dig.

Om du har fått avslag på din ansökan

För det fall du har ansökt om uppgradering men fått avslag av Svea är det viktigt att du flyttar innestående saldo på ditt företagskonto till en annan bank senast den 31 oktober 2023. Efter det kommer du inte längre kunna använda ditt nuvarande Bokio Företagskonto.

Har du fått din ansökan godkänd men inte aktiverat nya företagskontot?

Tänk på att du senast 31 oktober måste ha aktiverat ditt nya företagskonto för att undvika att du inte kan använda ditt företagskonto. Är du osäker på om du blivit godkänd, logga in på ditt konto för att se status för din ansökan.

Vad händer om jag inte uppgraderat eller avslutat mitt företagskonto innan 31 oktober?

Om du inte uppgraderat eller avslutat ditt Bokio Företagskonto innan 31 oktober så kommer det att avslutas och innestående saldo kommer att överföras till ditt Skattekonto. Bokio förbehåller sig att inte utbetala saldo på under 100 kr.

Vad innebär uppgraderingen av Bokio Företagskonto?

För dig som redan har Bokio Företagskonto blir det nu ännu bättre och mer fördelaktigt att sköta hela ditt företags ekonomi i Bokio. Med vårt nya företagskonto (i samarbete med Svea Bank) får du:

  • Bankkontonummer
  • Bankgiro (du behåller ditt gamla)
  • Mastercard debetkort

Så småningom kommer också ännu fler tjänster att erbjudas som exempelvis IBAN, Swish (i dagsläget har vi ingen exakt tidsplan) och extra bankkonton för exempelvis sparande. Uppgraderingen ingår i din prisplan och det tillkommer inga extra avgifter.

Det nya företagskontot som erbjuds genom samarbete med Svea Bank kommer helt att ersätta det gamla företagskontot.

Hur lång tid tar ansökan och aktivering av nya företagskontot?

För de flesta tar det cirka 10 minuter. Men det beror lite på hur ditt företag ser ut. Vissa specialfall kräver manuell hantering av SVEA, då hör de alltid av sig till dig så fort de gått igenom din ansökan.

Hur får jag tillgång till de nya tjänsterna?

Du behöver göra en ny ansökan för ditt företag för att kunna aktivera det uppgraderade företagskontot. Detta görs direkt inne i Bokio på sidan Bank och skattekonton. När din ansökan blivit godkänd kommer du få aktivera det nya kontot vilket också innebär att pengarna på ditt nuvarande företagskonto samt bankgironummer flyttas över.

Så här går ansökan till

Ansökan sker direkt i Bokio med några få steg där du bland annat får svara på några frågor om ditt företag och signera det nya avtalet med BankID. För de flesta tar det cirka 10 minuter. Men det beror lite på hur ditt företag ser ut. Vissa specialfall kräver manuell hantering av Svea, då hör de alltid av sig till dig så fort vi gått igenom din ansökan. När din ansökan är godkänd kommer du få gå vidare och aktivera det nya kontot.

Så här går aktiveringen till

1. Checklista för att aktivera
För att kunna aktivera får du inte ha några aktiva schemalagda eller pågående betalningar. Har du några schemalagda så kan du avbryta dessa under Bank → Betalningar. Vad gäller pågående betalningar behöver du invänta att det blir färdigställda. Du får inte heller ha några reserverade transaktioner. Reservationerna släpps normalt inom 1-3 bankdagar.

Observera att eftersom du behåller ditt bankgironummer (det flyttas med och kopplas till ditt nya bankkonto) så kommer du kunna fortsätta att ta emot betalningar till det precis som vanligt. Under flytten kommer bankgirot inte automatiskt att stå på dina fakturor. Det går dock bra att lägga till det manuellt inne på fakturainställningar alt. under Inställningar → Betalningsalternativ om det inte skulle gå inne på fakturan.

2. Bekräfta aktivering
Slutligen kommer du att bekräfta din aktivering och då kommer pengarna på ditt nuvarande Bokio Företagskonto automatiskt flyttas över till det nya bankkontot. Detta tar 1-2 bankdagar. Här kommer även ditt bankgiro att flyttas över. Denna flytt tar ett antal dagar och du får en notis i din Bankinkorg när bankgirot är kopplat till ditt nya konto.

3. Bokföra överföring
När saldot flyttats till det nya kontot kommer det att finnas två transaktioner att bokföra under Transaktioner att bokföra. Dessa bokför du enklast manuellt genom att klicka på den positiva transaktionen och sedan Manuell. Där fyller du sedan i 193X- kontot som du överfört från i kredit. Den andra transaktionen kan du sedan matcha mot det verifikat som skapats. Läs mer här hur du bokför transaktionen rätt.

Varför behöver jag byta bokföringskonto (19XX konto) kopplat till mitt Bokio Företagskonto?

När du uppgraderar ditt företagskonto kommer du behöva byta bokföringskonto. Detta pga. att varje enskilt företagskonto/bankkonto bör ha ett eget bokföringskonto så att man i bokföringen ska kunna visa att det är två olika konton i verkligheten samt bokföra själva överföringen från konto A till konto B.

Vi ger förslag på nästkommande tillgängliga 19XX konto men du kan givetvis välja ett annat ledigt bokföringskonto om du önskar.

Kan jag ta med mitt nuvarande bankgiro?

Ja, du får automatiskt med ditt nuvarande bankgiro. Du kommer även få ett bankkontonummer. Ditt bankgiro kommer vara kopplat till ditt bankkonto.

Hur lång tid tar det innan jag får mitt nya företagskort?

Leveranstiden på debetkortet är 7-14 bankdagar och skickas till din folkbokföringsadress.

Kommer jag kunna skicka och ta emot utlandsbetalningar?

Med Bokio Företagskonto kommer du framöver både kunna skicka samt ta emot utlandsbetalningar. IBAN-nummer som krävs för att kunna ta emot utlandsbetalningar kommer att lanseras inom kort. Med ditt företagskort kan du däremot göra köp från utlandet direkt.

Behöver du tillgång till att göra internationella betalningar redan nu? Kontakta oss på support@bokio.se så hjälper vi dig att aktivera det på ditt nya företagskonto.

Hur bokför jag överföringen av saldo från gamla till nya företagskontot?

Du kommer se två transaktioner på sidan Transaktioner att bokföra (eftersom det är händelser på två olika konton). Välj en av dem och klicka sedan på att bokföra manuellt (fliken Manuell). Det totala saldot kommer nu vara låst i antingen debet eller kredit (beroende på vilken transaktion du valde). På raden under skriver du in det andra kontot, fyller i den totala summan på motsatt sida (debet eller kredit) och klickar sedan på att bokföra. Har du t.ex. Gamla företagskontot på 1930 och nya på 1932 så kommer bokföringen se ut så här:

Konto 1930 Kredit Summa
Konto 1932 Debet summa

När detta är klart kommer du kunna markera den andra transaktionen och matcha den mot det redan bokförda verifikatet.

 

Har du inte fått svar på din fråga? Kontakta oss gärna på support@bokio.se.