Årsredovisning & deklaration - Sista minuten!

Årsredovisning & deklaration - Sista minuten!

Det är nu bara några dagar kvar till det är dags att lämna in årsredovisning och deklaration. Tänk på att räkna in tid för postgång, speciellt då det nu infaller på en måndag. Skulle du trots allt bli sen med din årsredovisning går det bra att maila in det på måndag men viktigt är då att du så snabbt som möjligt även skickar in papprena på vanligt post. Mer info här.

Deklarationen i elektroniskt format ska däremot senast lämnas in tisdagen 1 augusti. Det här gäller för dig med årsbokslut 30 september till 31 december 2016.

Årsredovisning Online

I Bokio gör du din bokföring gratis och du kan numera även direktintegrera med Årsredovisning Online för att snabbt och smidigt få ut din årsredovisning och deklaration.

När du påbörjar ditt bokslut och kommit till Steg 5 kan du nu välja att direkt koppla din bokföring till Årsredovisning Online. Du behöver själv inte exportera några filer från Bokio. För priset 1180 kr (gäller för 1 årsredovisning, se övriga prismodeller här) får du ut årsredovisning, inkomstdeklaration 2 i pappersformat eller SRU-filer, skatteberäkning samt bolagsstämmoprotokoll.

Du skapar ditt konto direkt i Bokio och får en bekräftelse till registrerad e-postadress (kika i skräpkorgen om du inte skulle hitta det). Påbörja därefter årsredovisningen i steg 2 och när du slutgjort Steg 3 kan du göra klart bokslutet och bokföra årets resultat i Bokio. Det är inte förrän du är helt klar som du behöver betala.

Om du redan har gjort bokslut

Har du redan avslutat bokslutet och stängt året får du göra som tidigare. Exportera din bokföring under Inställningar → Exportera bokföring och importera till Årsredovisning Online. Därifrån får du direkt ut årsredovisning och deklaration.

Lycka till!